Krisberedskap

I Vilhelmnina kommun tar vi arbetet med krisberedskap på största allvar och vill uppmuntra våra medborgare till samma sak. På denna sida, och flikarna i menyn till vänster hittar du information, länkar och tips som ger en stor hjälp både inför och under en samhällsstörning.

Vilhelmina kommun har tjänsteman i beredskap dygnet runt som följer och bevakar händelser i vår kommun. Vid behov aktiveras stabsfunktion som skall agera senast 3 timmar efter larm.

Vilhelmina kommun är övade för att arbeta i stab med en uthållighet på minst sju dygn och har förberedda lokaler med reservkraft.

Stabens arbete är att följa händelseutveckling och skapa lägesuppfattning för att kunna vidta åtgärder för att minska konsekvenserna av händelser i samhället.
En av de allra viktigaste delarna i arbetet är information till alla som vistas och bor i vår kommun. Information lämnas via Vilhelmina kommuns hemsida www.vilhelmina.se, Sveriges Radio P4, 11313 samt kommunens Facebook-sida.

Andra viktiga telefonnummer hittar du här

Kommunen når man via 0940-140 00. Vid en krissituation eller samhällsstörning kommer ytterligare telefonlinjer att aktiveras.

Uppdaterad den 8 maj 2020

Kontakta räddningstjänsten

Räddningschef
Magnus Holmberg
magnus.holmberg@vilhelmina.se
0940-142 85

Räddningschef i beredskap
0940-146 05