Flytta till Vilhelmina

Vilhelmina står aldrig stilla. Här är det alltid rörelse i tätorten med nöjen, folk och evenemang. Och i fjällvärlden finns gott om utrymme för att andas ut och känna lugnet, vare sig du vandrar i skogar och fjäll eller paddlar i fjällsjöar, eller tar en tur på skidorna eller susar utför från våra fjälltoppar.

Vilhelmina kommun är en vidsträckt kommun med närhet till härliga fjäll, lummiga skogar och vackra sjölandskap. Vi har en vacker natur som bjuder in till utevistelse året om - och kanske är det just det vi är mest kända för.

Kultur och föreningar

Men vi är ingen tyst stillastående kommun. Det finns ett folkmyller i tätorten och evenemang på Folkets hus. Här gillar vi nöjen lika mycket som vi gillar vår natur. I Vilhelmina finns ett rikt kulturutbud, med shower, teater, biograf, bowling samt nattklubbsarrangemang och festivaler. Vi är även stolta över vårt föreningsliv, där vi har ett härligt varierat register, där du som vill gå med i någon förening kanske hittar något som tilltalar just dig. 

Vilhelmina kan beskrivas som ett 5-minuterssamhälle. Det må ligga en bit från större städer, men väl på plats finns det mesta inom räckhåll. På fem minuter kan du i tätorten hämta barnen från förskolan, gå till jobbet, gymma efter jobbet eller ta skidorna/löparskorna i elljusspåret, och äta på någon av ortens caféer och restauranger.

Lediga jobb

Lediga jobb hittar du antingen i vår egen platsbank eller hos Arbetsförmedlingen

Förskola 

Du som har barn i förskoleåldern och tänker flytta till Vilhelmina kommun kan ansöka om förskola för ditt barn på samma sätt som boende i Vilhelmina kommun. Se på vår webb under Förskola och använd vår e-tjänst.

Barnet ska vara folkbokförd på den nya adressen senast den dag barnet börjar i förskolan.

Utbildning

Vill du flytta hit och utbilda dig så kan du läsa mer på Vilhelmina Lärcentrums hemsida om vilka utbildningar som finns på plats eller som går att studera på distans. Här finns en lista på hyresvärdar som finns i Vilhelmina.

Kom hit

Till Vilhelmina kommer man med flyg från Arlanda. Eller så hoppar man på bussen i exempelvis Umeå, Stockholm, Östersund eller Gällivare. När du väl tagit dig hit och vill slå ner dina bopålar (vilket vi absolut röstar för att du ska göra) så har vi rätt bra bostadspriser om vi får säga det själva. Vare sig du vill bo på tätorten eller en bit utanför slipper du de där gigantiska bolånen. Det låter väl bra?


Välkommen!

Funderar du på att flytta hit och vill ha svar på några frågor? Fyll då i detta formulär nedan så kontaktar vi dig.

Vilhelmina kommun hanterar dina uppgifter med stöd av dataskyddslagstiftningen och de lagliga grunder som anges där. Vi samlar in dina personuppgifter för att kunna tillhandahålla det stöd och den service vi ansvarar för.

 

Any special reason for considering moving to Vilhelmina?
Would you need to find long-term accomodations?
Would you need to find a job here?
Are you thinking of starting your own business?
Would you like to get in touch with an association?
Do you have family and wish to learn more about how we can provide school and child care?


Do you have any additional questions?
Name
Phone number:
Uppdaterad den 17 januari 2023

Kontakta inflyttarservice

Inflyttarkoordinator
Carina Nybrand
carina.nybrand@vilhelmina.se
073-822 65 22

Telefontid 10.00-15.00