Till innehållet

Välkommen tillbaka dit allt började

Hej före detta Vilhelminabo! Kanske längtar du hem ibland? Eller bara vill hålla dig uppdaterad? På den här sidan vill vi ägna några rader till dig som brett ut vingarna och flyttat till annan ort, men som ibland låter tankarna vandra hemåt.

Vi har en fråga till dig, kära utflyttare. Vad gör du en kvart efter jobbet?

Kanske bor du idag på en plats där du ägnar mycket tid till att färdas. Här i Vilhelmina kan du istället ha hunnit hem med barnen från förskola, hunnit ta dig ut på en skid- eller joggingtur med din hund eller dykt ner från trampolinen i simhallen.

Saknar du inte vidderna? De finns kvar och välkomnar dig med öppna armar! FOTO: Stina Blind

Och det är inte bara tiden vi tänker på. Utan också sättet att färdas. Tänk att enkelt kunna ta skidorna över sjön till jobbet, en spark till förskolan eller skotern eller kajaken till gymmet. Möjligheterna begränsas endast av dig själv, och friheten är enorm.

Bo billigt!

Bostadspriserna i Vilhelmina är fortfarande låga, särskilt i jämförelse med bostadsmarknaden i städer. Här dyker det nu och då upp lediga hus i tätorten med nära till allt såväl som gårdar ute i byarna med stora svängrum. Ett ställe där man har utrymme för djur, självförsörjning och naturen precis runt knuten.

Här har vi listat privata fastighetsägare som har bostäder för utrhyrning. Ta en titt på vad som finns ute på Blocket.se eller hemnet.se.

Vi behöver kompetens

Det är lätt att tänka att små orter endast erbjuder viss typ av yrkeskategorier. Och visst, vi har inte många tjänster av samma yrken. Men vi har dom. Oavsett om det är stad eller liten ort behövs allt ifrån miljöinspektörer till CNC-operatörer, till HR och folkhälsa. Även vi. Så du som tror att "jag får aldrig ett jobb inom det jag är utbildad till på min hemort" - du ka ha fel!

Ta en titt på arbetsförmedlingens hemsida eller bland kommunens lediga jobb.

Näringslivet utvecklas

Vi har flera fantastiska företag som med unika idéer just nu utvecklas. Visste ni till exempel att Lappland landskapspizza är tillverkad av en kock på Bergmans fisk och vilt? Eller att industriföretaget InPipe är i framkant när det kommer till grön teknik i Norrland? Vill ni veta mer om bredden av våra häftiga företagare inom kommunen så tycker vi att ni ska ta en titt bland våra företagsreportage.