Livsmedelsverksamhet

För att du som livsmedelsföretagare ska uppfylla ditt ansvar kring livsmedel utförs en livsmedelskontroll av kommunens miljökontor.

Livsmedelskontrollen är en skyldighet som följer med EU-medlemskapet. Livsmedelskontrollens mål är att livsmedelsföretagaren uppfyller sitt ansvar att livsmedel ska vara säkra och att konsumenten inte vilseleds. Lagstiftningen är mer målstyrd än detaljreglerande. Ansvaret för att maten är säker ligger alltid på verksamhetsutövaren.

Företagets ansvar:

  • Att endast släppa ut säkra livsmedel på marknaden
  • Att informera rätt
  • Att inte vilseleda

Kontrollmyndighetens ansvar:

  • Att kontrollera att livsmedelsföretagare följer lagstiftningen och livsmedelsföretagare som inte följer lagstiftningen korrigerar sig.
  • Vi ger även allmänna råd till den som vill starta en livsmedelsverksamhet.
Uppdaterad den 27 juni 2024

Kontakta livsmedel och hälsa

Inspektör, livsmedel och hälsa:
mbn(at)vilhelmina.se
0940-140 72

Kansli miljö-och bygg
0940-140 84
0940-140 73

Miljö-och byggnadschef:
Helene Myhrberg
0940- 140 71
helene.myhrberg(at)vilhelmina.se

Kontakta Näringslivskontoret

Adress och kontakt
Tingsgatan 1, 912 34 Vilhelmina
0940-140 61 (stängt 1 juni–31 augusti)
naringsliv(at)vilhelmina.se

Vår e-post är bemannad hela sommaren – skicka gärna ditt ärende via mejl, så återkopplar vi så snart vi kan.

Telefontider
Vår växeltelefon är stängd under hela sommaren, från 1 juni till 31 augusti.

Under arbetstid når du oss via våra direktnummer eller mejladresser. Du kan också ringa kommunens växel.

Utvecklingschef
Bogge Bolstad
070-276 91 56
bogge.bolstad(at)vilhelmina.se

Näringslivsutvecklare & Projektledare SHiMR
Ida Sonne-Lehnberg
072-450 19 09
ida.sonne-lehnberg(at)vilhelmina.se

Inflyttarlots & Projektledare SHiMR
Thea Stjärnfelt
073-078 09 68
thea.stjarnfelt(at)vilhelmina.se