Smittspridning vecka 25

Under vecka 25 har smittspridningen i länet minskat ytterligare och inga nya fall av covid-19 registrerades i Vilhelmina kommun.

Vilket fantastiskt jobb ni gör! I Vilhelmina kommun har det nu gått fyra veckor sedan vi senast hade ett bekräftat fall av covid-19 i kommunen (senast var 2 fall under vecka 21) och i resterande länet fortsätter smittspridningen att minska. I länet testades endast 31 personer positivt under vecka 25 (77 fall vecka 25).

Men det är inte läge att slappna av ännu, vi lever fortfarande i en pandemi och måste fortsätta följa de nationella råden.

Aktuell coronastatistik hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida

Lättade restriktioner från 1 juli

Den 1 juli inleddes steg två i planen för avveckla restriktionerna i landet (steg ett inleddes 1 juni). I steg två har det tidigare rådet att bara umgås i en mindre krets ändrats, nu är rådet att man ska istället ska umgås smittsäkert. Om man träffar personer som man normalt inte träffar bör man hålla avstånd och då gärna utomhus.

Nytt är också att regleringen av öppettider på serveringsställen försvinner och även begränsningen av storlek på sällskap på uteserveringar. Inomhus tillåts nu sällskap på 8 personer.

Läs mer om vad som gäller från 1 juli

Uppdaterad den 1 juli 2021