Semestervikarier får bostad och bonus

Det är ett återkommande problem inför sommaren. Den ordinarie personalen behöver sin semester och då behöver vården och omsorgen vikarier. Det är dock inte helt lätt att rekrytera semestervikarier. Sommaren 2023 erbjuder kommunen därför gratis boende för de som inte är skrivna i Vilhelmina och bonus för alla som kommer tillbaka nästa sommar.

Kommunens personalenhet har tillsammans med den sociala verksamheten arbetat fram ett erbjudande för att försöka locka fler vikarier till Vilhelmina. Det handlar om behovet av personal till äldreboenden, hemtjänsten, gruppboenden av olika slag och personliga assistenter.

- Lyckas vi anställa fler semestervikarier än tidigare somrar kommer detta att möjliggöra att ordinarie personal får en bättre arbetssituation och återhämtning i sommar, förklarar Maria Westin, personalchef i Vilhelmina kommun.

Sommaren 2022 hade kommunen kostnader på 290 000 kronor för de som flyttade sin semester samt övertidskostnader på 2,9 miljoner kronor.

- Givetvis hoppas vi att erbjudandet gör att vi inte får så omfattanden kostnader denna sommar. Men syftet är framför allt att vår ordinarie personal ska få välbehövlig semester, för de rycker in och ställer upp året runt, säger Jenny Örnberg, socialchef i Vilhelmina kommun och fortsätter:

- Jag hoppas också att de som arbetar hos oss i sommar ska tycka att det är trivsamt och att de känner att de utför ett meningsfullt jobb samtidigt som de får närheten till fjällen och naturen här i Vilhelmina.

Det kommunen kommer att erbjuda är:

  • Gratis boende i elevhemmet eller ett bidrag till bostad upp till 4 000 kr/månad för semestervikarier som ej är skriven i Vilhelmina kommun. Gäller juni, juli och augusti sommaren 2023.
  • En bonus för semestervikarier som arbetar minst 250 timmar denna sommar och kommer tillbaka och arbetar nästa sommar samt som utfört ett bra arbete. Chef anmäler in de semestervikarier som chef vill ska komma tillbaka och arbeta nästkommande sommar. Bonusen är på 5 000 kronor och betalas ut sommaren 2024.
  • Kontakt och stöd från inflyttarservice samt rabatthäfte som tilldelas alla nyinflyttade.
  • Månadslön så att vikarierna får lön samma månad de arbetar.
  • Möjlighet till heltidsanställning.

Utfallet av erbjudandet kommer att utvärderas efter sommaren 2023. 

Semestervikariaten för sommaren finns annonserade här: 

vilhelmina.se/ledigajobb

Annonser för semestervikariat
Annonser för semestervikariat
Uppdaterad den 23 mars 2023