Nytt projekt ska stötta företagens tillväxt

Inlandskommunerna i Region 10 vill ge företagen ännu bättre förutsättningar att utvecklas. Därför har projektet Näringsliv i Möjligheternas Region, NiMR, startat.

Under förra året avslutades projektet Möjligheternas Region, där man på flera sätt arbetat med att stötta företag i inlandet. Nu har fortsättningen sjösatts, Näringsliv i Möjligheternas Region, där man har definierat fem områden som blir särskilt viktiga att arbeta med för att ge ökad växtkraft i näringslivet.

- Problemet är ofta att tröskeln att gå från hemmamarknad ut till en större marknad känns för hög för många företagare. Viljan att växa är visserligen stark i Vilhelmina, men man kan behöva hjälp att förbereda sitt företag och utöka sitt nätverk för att lyckas med detta, säger Kristina Axelsson, Affärscoach i Vilhelmina och fortsätter:
- Förhoppningen är att projektet och dess aktiviteter riktade mot företagen ska leda till ökade kunskaper, fler affärer och större nätverk.

Starkare tillsammans
Alla affärscoacher kommer att handleda företagen inom alla områden och hitta lösningar för just deras behov. De kommer att fördjupa sig extra inom ett område per kommun och fungera som stöd till varandra.
- Förutom att själva företagen i Vilhelmina kan få extra stöd och hjälp att utvecklas under projektperioden bygger vi upp en samarbetsstruktur och kultur mellan kommunernas näringslivsenheter. Vi är övertygade om att vi genom att stärka varandra blir starkare totalt i Region 10, säger Johan Duvdahl, Näringslivschef Storuman kommunföretag, som är projektägare för projektet.

Fakta om projektet:
Projekt NiMR, Näringslivsutveckling i Möjligheternas Region finansieras av kommunerna i region10, Region Västerbotten, och Tillväxtverket genom EUs Regionala fond.

Projekttid: 2018-2021.

Fem insatsområden
Kompetensutveckling
Kapitalförsörjning
Större marknad
Generations- och ägarskiften
Innovationer

Hemsida

Kontaktpersoner:
Kristina Axelsson, Företagsutvecklare, Vilhelmina
kristina.axelsson@vilhelmina.se
0940-140 62

Uppdaterad den 29 november 2022

Kontakta näringslivskontoret

Näringslivskontoret: 

Besöksadress: 
Tingsgatan 1, 912 33 Vilhelmina
naringsliv(at)vilhelmina.se 

Utvecklingschef
Bogge Bolstad
070-2769156
Bogge Bolstad(at)vilhelmina.se

Företagsutvecklare
Tim Bjelvemar
072-24 96 745
tim.bjelvemar(at)vilhelmina.se