NTA-Dagen firades på förskolor och Volgsjö skola

Under tisdagen uppmärksammades NTA-dagen på våra förskolor samt Volgsjö Skola – en dag med naturvetenskap, teknik och matematik för alla!

I år har NTA skolutveckling 25-årsjubileum. Denna dag firas den 25 oktober runt om i landet med roliga aktiviteter, Volgsjö skola och förskolorna i Vilhelmina kommun har självklart varit med och firat denna dag. NTA skolutveckling har erbjudit föreläsningar för barn och elever, frågestund med forskare, tipspromenad, en mängd uppdrag och sagostund med karaktären Änta anpassade både för skolan och förskolan.

Inom förskolan har NTA-samordnarna gjort paket innehållande ballonger och en överraskning till varje avdelning på förskolorna både inom tätorten, byarna inkl. Tallkotten samt förskolorna fjällen. Överraskningen bestod av olika uppdrag, såsom ballonghelikopter, ballongraket, ballongbil och tornado som kunde göras tillsammans med barnen. En del avdelningar tog även chansen att delta på sagostunden med Änta och några avdelningar genomförde kortuppdragen och/eller tipspromenaden.

Inom skolan har NTA-samordnaren ordnat en tipspromenad där 25 priser lottas ut bland deltagande elever.

Gemensamt så har vi NTA-samordnare gått ut med att det kommer ett nytt tema i februari 2023, som heter “Upplev fysik och kemi” som är ett unikt NTA-tema eftersom det ger möjligheter att skapa en kontinuitet och progression i övergångarna mellan förskola, förskoleklass och åk 1-3. Temat är uppdelat på tre avsnitt – upplev material och ämnen, upplev ljud och ljus samt upplev kraft och rörelse.

Vi NTA-samordnare är taggade och nyfikna på detta tema och håller våra tummar för att det finns ekonomi för att investera i NTA och köpa in lådor i det nya temat.

Följ gärna NTAskolutveckling på Instagram, Facebook och LinkedIn där får ni mycket tips, inspiration, fakta och nyheter! Följ gärna @ntaskolutveckling på facebook, instagram och/eller linkedIn.

 

Text och foto: Linn Almroth, NTA-samordnare och förskollärare på Skogsbacken, avdelning Bïerne.

Uppdaterad den 29 november 2022