Hur många ungdomar är med på årets Blås grönt?

Nu är det dags igen för Blås grönt. Lördagen den 3 juni, samma kväll som Vårträffen, ser vi till att skapa en nykter och trevlig kväll för ungdomarna, samtidigt som det finns chans att vinna fina priser för de som deltar.

Blås grönt är en kampanj för alla ungdomar födda 2010 och upp till den dagen de har fyllt 18 år. De som deltar får blåsa i en alkometer vid två klockslag i början och i slutet av kvällen. De som blåser grönt vid båda tillfällena är med i utlottningen av priser som skänkts från företagare och föreningar i Vilhelmina.

De företag som redan nu har skänkt priser och bidragit till kampanjen hittills är: Affärn, Bergmans fisk och vilt, Frasses, Grafiska verkstan, Grönlunds jakt och fiske, Hotell Wilhelmina, Hårfixarna, K-Bygg, Mekonomen, Mio, OKQ8, Stenmans konditori och Vilhelmina rotary

Det går fortfarande att vara med och sponsra kvällen; se kontaktuppgifter längst ned i texten.

Syftet med Blås grönt är att öka tryggheten runt barn och unga, och ge möjlighet till att festa nyktert. Kvällen arrangeras av fältgruppen på kommunens individ- och familjeomsorg tillsammans med Fritidsgården.  

Vill du och din ungdom vara med?

  • Det är ungdomar födda 2010 till dagen man fyller 18 som kan delta i årets Blås grönt.
  • Det är föräldrar och vårdnadshavare som via kommunens e-tjänst fyller i att deras barn ska delta.
  • Logga in i e-tjänsten, skriva barnets namn, ålder och vårdnadshavares namn och mobilnummer.
  • När barnet blåst skickas resultatet med ett sms till vårdnadshavarens mobil.  
  • Deltagaren blåser två gånger under kvällen, en inblåsning mellan 18.30-19.30 och en utblåsning mellan 23.30-00.30. Blåsningen kommer att genomföras på Fritidsgården.

Här i e-tjänsten fyller du i ditt barns deltagande

Vid frågor och funderingar, kontakta Felicia Blomqvist på fältgruppen: 

felicia.blomqvist@vilhelmina.se, 0940–146 22 

Uppdaterad den 23 maj 2023