Gör som Tea - vikariera inom vård och omsorg

Tea Handberg bytte lediga kvällar och lov mot arbetet på barn- och ungdomsboendet Galaxen – ett jobb som hon ofta rekommenderar till sina vänner. ”Det här är verkligen världens bästa jobb, här är jag viktig för någon annan än mig själv”, berättar hon.

Förra året inför sportlovet tog 17-åriga samhällsstudenten Tea Handberg kontakt med Karin Örjegren, chef inom LSS-omsorgen. Det resulterade inte bara i ett sommarjobb utan även extrajobb under kvällar och lov på barn- och ungdomsboendet Galaxen.

- Min mamma jobbar på Galaxen så jag hade träffat barnen och kollegorna där tidigare, så det kändes rätt att söka jobb där, berättar Tea Handberg.

Jobbet beskriver hon som Världens bästa, och arbetsuppgifterna handlar om att ge barnen en så bra vardag som möjligt genom att umgås, laga mat, handla, städa och ordna aktiviteter. Tillåter vädret går Galaxens utflykter gärna till en fiskesjö eller en grillplats

- De här barnen är så otroligt fina individer. Jag skulle aldrig önska mig ett annat jobb än detta, de får en att skratta och jag mår bra i deras sällskap. Det är självklart ett tufft jobb och det är mycket man måste lära sig, alla individer vi möter har ju olika behov, förklarar hon.

Hon beskriver sig själv som en väldigt social person, vilket passar bra ihop i vardagen med barnen.

- Man får känna sig väldigt viktig för en person. Det märks tydligt - om någon i personalen blir sjuk blir barnen ofta ledsna, då vi som jobbar på Galaxen blir en stor del av deras vardag. Och det är den finaste känslan med att jobba här, att vi är viktiga för dem som vi är till för.

 

Här kan du söka vikariat inom vård och omsorg

Hemtjänsten söker sommarvikarier med EPA-traktorer

Här kan du söka vikariat som sjuksköterska/distriktssjuksköterska

Uppdaterad den 16 april 2024