Trygg och säker

I Vilhelmnina kommun tar vi arbetet med krisberedskap på största allvar och vill uppmuntra våra medborgare till samma sak. På denna sida, och flikarna i menyn till vänster hittar du information, länkar och tips som ger en stor hjälp både inför och under en samhällsstörning.

Vilhelmina kommun har tjänsteman i beredskap dygnet runt som följer och bevakar händelser i vår kommun. Vid behov aktiveras stabsfunktion som skall agera senast 3 timmar efter larm.

Vilhelmina kommun är övade för att arbeta i stab med en uthållighet på minst sju dygn och har förberedda lokaler med reservkraft.

Stabens arbete är att följa händelseutveckling och skapa lägesuppfattning för att kunna vidta åtgärder för att minska konsekvenserna av händelser i samhället. 

Kommunikation

En av de allra viktigaste delarna i arbetet är information till alla som vistas och bor i vår kommun. Information lämnas via Vilhelmina kommuns hemsida www.vilhelmina.se, Sveriges Radio P4, 11313 samt kommunens Facebook-sida.

Kommunen når man via 0940-140 00. Vid en krissituation eller samhällsstörning kommer ytterligare telefonlinjer att aktiveras.

Uppdaterad den 26 juni 2024

Kontakta Beredskapssamordnare

Emma Rastbäck
0940-14289
emma.rastback(at)vilhelmina.se

Linus Övringe
0940-14288
linus.ovringe(at)vilhelmina.se

Eller mejla:
beredskap(at)vilhelmina.se

Kontakta räddningstjänsten

Räddningschef
Magnus Holmberg
0940-142 85
magnus.holmberg(at)vilhelmina.se

Yttre chef i beredskap
0940-146 05