Nya trygghetsboendet ska heta Solskensgården

Under tisdagen invigdes det nya trygghetsboendet, med nya hyresgäster och nytt namn. ”Det ska heta Solskensgården”, förkunnade Annika Wibrell, ordförande i Socialnämnden.

Det var uppsluppen och trevlig stämning när det nya trygghetsboendet invigdes för de boende under tisdagen. Ett tiotal hyresgäster har hunnit flytta in i huset, och därför valde man att ha en mindre invigning med nyckelcermoni och tårta där VIBOs styrelseordförande KG Abramsson lämnade över en symbolisk nyckel till socialnämndens ordförande Annika Wibrell.
- Här hoppas vi att hyresgästerna ska trivas och känna sig omhuldade och trygga i vardagen, sade KG Abramsson.

Annika Wibrell tog emot nyckeln och rullade sedan upp en stor skylt som visade boendets nya namn, som kommit som förslag från Maria Sjödin Fahlesson i namntävlingen som utlysts. Hela 150 bidrag lämnades in under tävlingens gång.
- Det ska heta Solskensgården, det kändes passande då det är öppet och fint, en plats där solen skiner in och man kan sitta ute på balkongen och ha det varmt och skönt, berättade Annika Wibrell.

Bland de församlade hyresgästerna fanns Ruben och Edith Jonsson som för en dryg vecka sedan flyttade upp från Trisse backe.
- Vi trivdes jättebra där, men det här nya boendet är för bra för att vara sant. Det är så fint, och nära till allt, berättade en exalterad Edith Jonsson.
Flera politiker var på plats under invigningen, alla glada över finalen på ett efterlängtat projekt.
- Nu har det börjat bli liv i den här byggnaden igen efter att den stått till stora delar tom i många år, och det är fantastiskt roligt, sade socialnämndens vice ordförande Rickard Norberg.

För Vilhelminas bostadsbolag VIBO är detta en stor milstolpe.
- Det här har varit jätteroligt. Det är inte ofta vi får jobba med ett så här stort projekt, och vi är väldigt tacksamma förpersonalen som jobbar i huset som haft överseende med bygget, sade Maria Philipsson, vd för VIBO.

Uppdaterad den 29 november 2022