Nu kan företagen lämna sina kontanter

I onsdags invigdes det nya säkerhetsrummet där företagare och föreningar kan lämna in sina kontanter.

Det är resultatet av ett samarbete mellan Vilhelmina Kommun, Länsstyrelsen Västerbotten och Loomis. Investeringen finansieras med medel från Post & Telestyrelsen. Ombyggnaden har projektletts av Vifab och flera lokala företag har stått för arbetsinsatserna. Säkerhetssystemet har installerats av Exista AB. Så när det nu står klart är det genom en insats med många inblandade.

”Det känns otroligt bra att det äntligen är klart eftersom den gamla bankboxen har varit ur bruk sedan i april”, säjer Harrieth Andersson som varit kontaktperson från kommunens sida.

”Under sommaren har det tillfälligt gått att lämna in bankväskor hos Swedbank och tack vare att de ställt upp har det fungerat bra men det behövdes en långsiktig lösning, både av rent praktiska skäl och för säkerheten så det var viktigt att få till den här lösningen”

Rummet är kopplat till en larmcentral och ligger granne med Swedbank så det är en trygg lösning. Man tar sig in digitalt via en app och alla kunder ska ha fått en säkerhetskod. Av företagen som deltog var det flera som haft problem med att komma in med den kod man fått ut men efter kontakt med Loomis support har man fått ut en ny som fungerat. 

Ett tiotal företagare var på plats när Andreas Emanuelsson från Loomis hade en genomgång av hur rummet fungerar. Alla fick en visning av rummet som genomfördes på ett coronasäkert sätt med munskydd och i små grupper.

Företagarna som deltog var eniga om att det kommer att bli bra, både att det är enkelt att lämna in pengarna och att man får dem på kontot senast kommande bankdag till skillnad från 1-2 veckor som det nu är.

Uppdaterad den 29 november 2022