Digad – utbildning inom digital administration

Den 12 november gick startskottet av för utbildningsserien Digad – digital kompetens för personal inom administration och första linjens chefer.

Utbildningen ingår i ett projekt som drivs av Region Västerbotten. Syftet är att lyfta den digitala kompetensen hos kommunernas medarbetare och motivera till nya arbetssätt. Dessutom anses arbetssättet att ha potential att bryta upp strukturer inom kommunal förvaltning mellan yrkesgrupper, förvaltningar och mellan män och kvinnor.

- Digitalisering är en förutsättning för att vi ska klara vårt välfärdsuppdrag, säger kommunchef Karl-Johan Ottosson.

Ett av målen med utbildningen och projektet är att utveckla arbetsorganisationer genom att utveckla personalens digitala kompetens.

- 8 av 10 kommuner har prognostiserat att de kommer att gå med underskott 2019. Vi ser också att 4 av 10 medarbetare kommer att gå i pension inom tio år. För att vi ska klara av vårt uppdrag är det här en viktig faktor för att vi ska kunna bedriva verksamheten mer intensivt, fortsätter Karl-Johan Ottosson.

Utbildningen är uppdelad i sex delar och träffarna är en gång per kvartal. Första ämnet var allmänt om digitalisering, efterföljande ämnen är demokrati, jämställdhet, kommunikation och skapande, trygghet och säkerhet, framtid och hållbarhet.

Om du som medarbetare känner att detta är något som du med din funktion skulle ha nytta utav, hör av dig till Lena Mikaelsson, medarbetare i projektet Digad. Hennes kontaktuppgifter hittar du i högerspalten.

 

Här kan du läsa mer om projektet.

Uppdaterad den 29 november 2022

Kontakt, E-tjänster

E-tjänstesamordnare
Lena Mikaelsson
0940-140 38
lena.mikaelsson(at)vilhelmina.se