VIBO bjuder in till lägenhetsvisning under Saxnäs julmarknad 20/11

I januari står nio renoverade lägenheter redo för nya hyresgäster i Saxnäs. Men redan under nästa helgs julmarknad bjuder det kommunala bostadsbolaget VIBO på Öppet hus i en visningslägenhet för att visa hur de nya hyresrätterna kommer att se ut.

Under förra året köpte VIBO, Vilhelmina bostäder, den fastighetsdel av Saxnäsgården som innehåller Saxnäsgårdens äldreboende på nedre plan samt lägenheter på övre plan. Nu har VIBO snart iordningsställt lägenheterna för inflyttning. Fastigheten ägdes tidigare av hotellanläggningen Saxnäsgården, som fortfarande bedriver sin verksamhet som tidigare, i ena delen av samma byggnad.

Det rör sig om två 3:or, sex 2:or samt en 1:a som står redo för nya hyresgäster i januari 2022. Förhandlingarna med hyresgästföreningen pågår fortfarande, men ska förhoppningsvis vara klara före julmarknaden i Saxnäs den 20/11.
- Det innebär i så fall att hyresnivåerna kan vara satta till nästa helg. Vi är ett allmännyttigt bolag som erbjuder lägenheter till alla, och förhandlar alltid med hyresgästföreningen. Det talar för att det kommer bli rimliga hyresnivåer, säger Maria Philipsson, vd för VIBO.

Just nu finns ett stort behov av lägenheter i båda fjälldalar, och de här lägenheterna ses som ett av stegen i Vilhelmina kommuns långsiktiga målsättning där folk ska kunna bo, leva och verka i hela kommunen.
- Det finns stort behov av hyresrätter även i andra dalgången. Att det nu blev hyresrätter i Saxnäs beror främst på att vi erbjöds att köpa fastigheten i fråga, säger VIBOs styrelseordförande Maria Kristoffersson (C).

Planen är att skapa möjlighet för de som vill flytta till Saxnäs, men också bo kvar.
- Att köpa hus i Saxnäs är till exempel svårt för unga människor då huspriserna är höga, förklarar Maria Kristoffersson.

Till varje lägenhet finns även förråd och rymlig klädkammare. Dessutom finns det hiss. Förutom hotellrestaurang i samma byggnad har hyresgästerna gångavstånd till bland annat livsmedelsbutik, skola, sporthall samt omedelbar närhet till skidspår i landslagsklass.
- Vi vill ta tillfället under julmarknaden att visa upp en färdigmöblerad lägenhet och på så vis ge en hint om hur det kan vara att bo här, säger Maria Philipsson.

Uppdaterad den 29 november 2022

Kontakta VIBO

Växel: 
0940-143 70
vibo(at)vilhelmina.se

Volgsjövägen 48
912 81 Vilhelmina

Journummer: 
0940-101 12