Vi söker extrapersonal till vården under coronapandemin

Vi förbereder oss nu för att det kan bli en stor brist på personal inom vård och omsorg på grund av Coronapandemin, då fler medarbetare kan behöva stanna hemma på grund av sjukdom eller för att ta hand om sin familj. Därför söker vi dig som under en period vill och kan jobba inom våra verksamheter om behovet uppstår. Har du redan ett jobb idag? För dialog med din nuvarande arbetsgivare.

Om jobbet
Nu har du chansen att vara med och göra skillnad för människor i din närhet men också för samhället i stort. Vi söker fler som vill arbeta extra med kort varsel, framförallt inom äldreomsorgen och Lss omsorgen. Vill du ge en hjälpande hand? Ta chansen att bidra och tveka inte att söka, oavsett din bakgrund. Ange i din ansökan vad just du kan bidra med.

Vilka arbetsuppgifter handlar det om?
Som omvårdnadspersonal inom äldreomsorg och Lss omsorg arbetar du enligt denna arbetsbeskrivning.

  • Personlig omvårdnad: Hjälpa brukarna med väckning/gå i säng för natten, på- och avklädning, hjälp vid toalettbesök. Dusch, tandborstning, rakning eller hårvård.
  • Måltidshjälp: Stöd med att tillaga måltiden. I vissa fall behövs stöd av matintag. Detta gäller för alla måltider och mellanmål.
  • Social samvaro/Utevistelse: tex läsa tidning, prata, lösa korsord, spela spel eller gå en promenad med brukaren.
  • Städ och tvätt: Städa brukarens bostad, daglig översyn av toalett och kök. Ta ut sopor. Tvätta brukarens kläder, sänglinne och handdukar mm.
  • Inköp: Inhandla varor efter brukarens önskemål.
  • Medicin: I Hemtjänst/Boendestöd kan du vara behjälplig med handräckning av medicin till brukaren.
  • Allmänna servicesysslor: Städa allmänna ytor. Fylla på förråd, tvätta bilar mm

Varje brukare har en genomförandeplan som är individuellt utformad utifrån varje brukares behov.

Inskolning
Du kommer att få gå igenom Socialstyrelsens introduktionspaket för ny personal inom hälso- och sjukvård. Vi utser en handledare till dig som går igenom de lokala rutinerna på varje arbetsplats. Du har inskolning cirka tre arbetspass – dag och kväll. Antalet inskolningspass kan variera utifrån individuella behov.

Det finns arbetskläder och skyddsutrustning på alla arbetsplatser så att du kan känna dig trygg på jobbet.  

Vilka kvalifikationer krävs?
Vi kräver inte att du ska ha en specifik utbildning eller erfarenhet, men vi ser gärna sökanden i form av sjuksköterskor, undersköterskor, vårdbiträden med flera. Huvudsaken är dock att du vill hjälpa till och bidra med det du kan. Vi tror att vi genom dialog kan skapa en god matchning mellan verksamheternas behov och din kompetens. Kanske har du tidigare arbetat inom vårdområdet eller så kanske du har andra kunskaper som kan vara värdefulla i denna tid.

För att trivas och göra ett bra jobb är det positivt om du har ett genuint intresse för människor och en vilja att hjälpa till. Du bör vara bra på att samarbeta med andra och ha en stor ansvarskänsla. Eftersom du kan komma att placeras där behovet är som störst, behöver du vara flexibel och beredd på att ditt arbete kan förändras allt eftersom.

Du måste vara 18 år och du behöver behärska svenska i tal och skrift.

Har du B-körkort är det bra, men inte nödvändigt.

Ansök här 

Uppdaterad den 29 november 2022