Uppesittarkväll och nyårsfest på Fritidsgården

Vilhelminas Fritidsgård håller i år öppet dagen före julafton och på nyårsafton. Det blir mysiga och festliga kvällar för ungdomarna, och garanterat drogfritt.

På Fritidsgården arbetar Isak Strömberg, Kenneth Keka Hellberg och Ida Olsson. De ser fram emot att kunna hålla extra öppet för Vilhelminas ungdomar dessa två speciella dagar.

Nypremiär för uppesittarkväll

- Uppesittarkvällen har vi haft i många år, men i år blir det en nystart efter pandemin. Vi hoppas att de ungdomar som vill ha en kväll där de får mysa och umgås tittar in hela eller delar av kvällen, säger Keka.

På uppesittarkvällen kommer Fritidsgården att bjuda på mat; det blir skinka, gravlax, köttbullar samt julmust, glögg och godis. Dessutom blir det tävlingar och lekar.

- Fritidsgården är en trygg miljö där ungdomarna får en prestigelös och kravlös fritid. Här hos oss får de bara vara och chilla, och det är nog så viktigt i dagens samhälle där många känner att de hela tiden måste prestera, förklarar Ida.

Nyårsfest för första gången

En fest på nyårsafton är en ny idé och något som Fritidsgården gör för första gången. Även på nyårsafton är det tänkt att bjuda på mat.

- Nyårsafton kan sätta press på ungdomar kring hur det ska festas. Fritidsgården kan vara en bra ursäkt för att slippa festa där det känns otrygg och finns alkohol. Vi vill då ge ungdomarna en riktigt sprakande nyårsfest och en gemenskap när vi firar in det nya året tillsammans, berättar Isak.

Vill du bidra till festligheterna?

Fritidsgården tar gärna emot bidrag från både företag och privatpersoner för att kunna ge ungdomarna två mysiga och festliga kvällar. Det går bra att Swisha till Fritidsgården på deras nummer: 123 69 16 274 – skriv ”Sponsring” i meddelandet.

Pengarna kommer att gå till mat, dryck (alkoholfritt) och godis samt annat som kan bidra till feststämningen. Alla pengar går oavkortat till de aktiviteter och inköp som Fritidsgården gör för ungdomarna.

När och för vilka är uppesittarkvällen och nyårsfesten? 

Uppesittarkvällen: Fredagen den 23 december klockan 19.30-24.00.

Nyårsafton: Lördagen den 31 december klockan 19.00-24.00. (Fritidsgården stänger strax efter att nyårsklockorna har ringt in det nya året.)

Alla ungdomar från årskurs 7 till och med 19 år är välkomna på dessa två kvällar. Sedan hälsar Isak, Keka och Ida gamla stammisar också får komma och hälsa på.

Vanliga öppettider under terminstider:

Fritidsgården är öppet för barn i mellanstadiet tisdag-torsdag klockan 14.00-17.00 och fredagar klockan 15.00-17.00.

De äldre ungdomarna från 7:an är också välkomna tisdag-torsdag klockan 18.30-21.45 och fredagar klockan 19.00-23.45.

 

Fotograf är Victoria Andersson som var på Fritidsgården dagen då Isak, Keka och Ida blev intervjuade. Hon fick ta kommunikatörens mobil och ta bilder på trion. 

Uppdaterad den 15 december 2022