Ulf Larsson utsågs till Vardagshjälte av länsstyrelsen

Under förra lördagen bjöd länsstyrelsen in vardagshjältar från hela länet som under pandemin på olika sätt erbjudit sin hjälp i egenskap av medmänniska. Från Vilhelmina bjöds Ulf Larsson in.

För en tid sedan kontaktade länsstyrelsen kommunerna i Västerbotten och bad om tips på personer som på olika sätt varit en vardagshjälte för andra medmänniskor under pandemin. Vilhelmina kommun lämnade in flera goda exempel på fantastiska medmänniskor, och av dessa valdes Ulf Larsson ut som vardagshjälte och bjöds i lördags in till residenset för lunch. Han kunde tyvärr själv inte delta.

- Jag fick hem mitt diplom nu under veckan. Jag känner mig hedrad, och vill tacka kommunstyrelsen för att de nominerat mig till den här utmärkelsen.

Under pandemin har han hjälpt äldre människor med allt från bokutlämning och inköp av livsmedel till rundor på apoteket. Det hela började med att han kände att han ville hjälpa de som fick svårare att röra sig ute bland folk på grund av pandemin och satte upp skyltar på Coop, och startade därmed Coop-hjälpen.
- Från början hjälpte jag 15 stycken varje dag, men efter en stund blev jag tvungen att organisera det till vissa dagar i veckan, säger han. 

Coop-hjälpen höll igång i 15 månader innan Ulf Larsson kände att det var dags att avrunda.
- De som var mest svagast i kroppen och inte kan ta sig fram själv utanför hemmet har jag hjälpt till att ordna hemtjänst åt, förklarar han.

Så löd Vilhelmina kommuns motivering:

"Ulf gjorde en stor insats för människor som behövde hjälp under pandemin, främst människor i riskgrupp. Genom stora tavlor vid COOP och annonser sträckte han ut en hjälpande hand till vem som helst som behövde den. Han erbjöd hjälp med mathandling, uthämtning av medicin, skuts mm. Till personer som verkligen behövde hjälp. Ulf är en riktig vardagshjälte!"

 

Uppdaterad den 29 november 2022