Telefoniproblem i kommunväxeln

Vilhelmina kommun har tyvärr fortsatt problem med sin telefonväxel. När ni ringer vårt ordinarie telefonnummer 0940-140 00 svarar kundtjänst i någon av våra sammarbetskommuner inom Lystkom. Ni blir därifrån vidarebefordrade till den person eller enhet inom Vilhelmina kommun som ni vill nå.

Klicka för att se uppdateringar.

Under tisdagen 27 juli hade inringare svårigheter att nå Vilhelmina kommuns växel på ordinarie telefonnummer. Som en tillfällig lösning kunde man istället ringa in på ett alternativt nummer.

Uppdatering 29 juli

Alla samtal till Vilhelmina kommuns växel kopplas till Lycksele kommun, därifrån kopplas inringaren vidare till rätt person inom Vilhelminas verksamheter. Efter kl 16:00 när Lycksele kommuns växel stänger så kommer man inte fram om man tex ringer Tallbacka, räddningstjänst, hemtjänst mm eftersom det inte finns någon växelpersonal på plats. Det innebär att det inte går att komma fram på någon anknytning inom Vilhelmina växel efter kl 16:00.

Enligt prognos är problemet löst ikväll kl 20:00

Uppdatering 30 juli

Vi har nu fått återkoppling från Telia att problemet ska vara åtgärdat måndag den 2/8 kl 11:00. Det kommer alltså inte gå att ringa till någon anknytning under helgen, från kl 16:00 idag fram till måndag kl 08:00 är det mobiltelefoner som gäller för de verksamheter som jobbar under helgen.

Uppdatering 3 augusti

Tekniker har varit på plats i Lycksele under måndagen där teknikproblemet har lokaliserats. Ny preliminär klartid är tisdag 3/8 kl 16:00

Uppdatering 3 augusti kl 14:50

Reservdelar har beställts och de väntas anlända imorgon 4 augusti. Ingen klartid har meddelats. 

Uppdatering 4 augusti

Ny preliminär klartid är 5 augusti kl 16:00

Uppdatering 5 augusti

Telefoniproblemen är nu lösta och att det går att ringa till Vilhelmina kommuns växel samt till alla anknytningar precis som vanligt.

Uppdaterad den 5 augusti 2021