Smittspridningen minskade i Vilhelmina kommun

Smittspridningen minskade i Vilhelmina kommun under vecka 10. Endast tre nya fall registrerades enligt Folkhälsomyndigheten.

Under vecka 10 registrerades endast tre nya fall av covid-19 i Vilhelmina kommun, det är ett jättebra resultat som tyder på att Vilhelminaborna tagit smittspridningen på allvar och har följt rekomendationerna. Nu gäller det att hålla i så att siffrorna ligger kvar på samma låga nivå tills alla har fått chansen att vaccinera sig. Du kan läsa mer statistik på Region Västerbottens hemsida.

Eleverna i kommunen har nu hunnit göra sin första skolvecka sedan de kom tillbaka från sportlovet. Alla grundskolor har varit öppna som vanligt och gymnasieskolan har varit öppen enligt sin planering. Idag fredag 19/3 meddelade smittskyddet att endast en person i åldern 6–15 år var smittad under vecka 11 och denne har inte vistats i skolmiljö. Vi har inte heller fått rapporter om några smittade i åldern 16–18 år. Skulle läget ändras så kommer nya beslut om skolorna att fattas tillsammans med smittskyddet i Umeå.

Nu gäller det inte att slappna av bara för att siffrorna gått ned, vi behöver alla fortsatt följa rekomendationerna för att undvika att smittspridningen ökar igen.

Uppdaterad den 19 mars 2021