Smittspridning vecka 38

För tredje veckan i rad ökar nu smittspridningen i Västerbotten men i Vilhelmina kommun har inga fall av covid-19 rapporterats in.

Smittspridningen i Västerbotten ökar och det är främst i Umeå och Skellefteåområdet som smittspridningen sker, däremot har inga nya fall rapporterats in i Södra Lappland. Smittspridningen sker främst bland yngre och ovaccinerade där flest nya fall är i åldersgrupperna 10–19 år.

91% av befolkningen i Västerbotten har påbörjat sin vaccinering mot covid-19 och 81 % är fullvaccinerade. För att stoppa smittspridningen i länet krävs det att fler personer vaccinerar sig. Har du ännu inte bokat tid för vaccinering så gör sig själv och dina medmänniskor den tjänsten. 

Den 29 september släpptes många av restriktionerna i landet och är du osäker på vad som gäller kan du läsa mer här. Trots att vi nu har större frihet att röra oss i samhället så får vi inte glömma att pandemin inte är över – vaccinationerna är vägen framåt för att stoppa smittspridningen och för att kunna öppna upp samhället ännu mer.

Aktuell coronastatistik hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida

Uppdaterad den 30 september 2021