Kom till Öppet hus på Fritidsbanken och Handtaget den 26/11

Vilhelminas egen Fritidsbanken och Handtaget slår äntligen upp dörrarna till sina nya lokaler. Lördagen den 26 november är alla Vilhelminabor välkomna på Öppet hus mellan klockan 11–14 på Tallåsvägen 34. Det kommer att bjudas på aktiviteter och fika samt så kan du köpa eller låna prylar och surra om bästa fritidsutrustningen.

Fritidsbanken och Handtaget är verksamheter inom kommunens arbetsmarknadsenhet. Fritidsbanken uppmuntrar till en aktiv fritid och fungerar som ett “bibliotek” för utlåning av fritidsutrustning, alla får låna - allt är gratis. Hos Handtaget går det att handla av de produkter som restaurerats eller skapats av det som deltagarna har återvunnit.

Leif Mannelqvist och Jamad Mirzei jobbar på Fritidsbanken och Handtaget. De har varit med från start i de nya lokalerna på Tallåsbacken 34 och inför Öppet hus har de bråda dagar när de ska göra färdigt i lokalen.

- Vi försöker hitta smarta lösningar, för att rymma så mycket som möjligt på den lilla ytan, förklarar Leif Mannelqvist.

- Det är roligt att hitta kluriga och prisvärda lösningar på upphängningar och annat i lokalen. Och att laga och fixa prylar, berättar Jawad Mirzei.

Syftet med både Fritidsbanken och Handtaget är att stärka individens förutsättning att komma ut i arbete eller utbildning genom arbetsträning eller praktik. I verksamheten får de bland annat möta kunder, ge service och återbruka.

På Återvinningscentralen i Vilhelmina kan du lämna in saker som går att återanvända till både Fritidsbanken och Handtaget. Båda verksamheterna har ett fokus på återbruk och hållbarhetstänk på olika sätt. Sedan bidrar Fritidsbanken också till att fler ska få möjlighet att låna fritidsutrustning för att ta sina första kliv ut i naturen och få en aktiv fritid.

Läs mer om Fritidsbanken: Fritidsbanken – Alla får låna! Allt är gratis!

Här kommer du direkt till Fritidsbanken Vilhelmina.

Här kan du läsa mer om Arbetsmarknadsenhetens verksamheter. 

Uppdaterad den 29 november 2022