Nyhet! Vilhelminapodden är här

Vilhelminapodden är för dig som vill ha något att lyssna på i bilen till eller från jobbet, medan du tar en promenad eller vad som helst egentligen!

Nu startar Vilhelmina kommun en helt ny kanal, Vilhelminapodden, där många intressanta gäster kommer dyka upp framöver. 

Här hittar du podden!

Podden, som spelas in av personalchefen Maria Westin och kommunikatören Emma Sandström, ska vara ännu ett sätt att sprida information om vad som händer i Vilhelmina.
- Det här ska bli ett komplement till de övriga kanalerna vi har i Vilhelmina, och till skillnad från webben och sociala medier blir det här en plattform som främjar mer fördjupande diskussioner och samtal, där vi kan vrida och vända lite på olika ämnen, säger personalchefen Maria Westin.

- Vi vet av flera orter där det skapats poddar där samtalet kretsar just kring samhället i fråga, och det har vi även längtat efter här. Men då inget dykt upp bestämde vi oss för att vi själva kan starta en för Vilhelmina kommun och på så vis dessutom bli bättre att berätta om vad som händer i en kommun, säger Emma Sandström.

Poddavsnitten landar på mellan 20 till 30 minuters längd, och tanken är att det ska fungera som en "mellanrumspodd".
- Sett till mig själv är det sällan jag lägger mig rakt upp och ner på soffan och tänker "nu ska jag lyssna på en timmes podd", utan oftast vill jag hinna lyssna på något i bilen, under hundpromenaden eller medan jag lagar mat. Så avsnittslängden ska försöka hålla ett hyfsat kort format, säger Emma Sandström.

Och vad blir det då för ämnen?
- Alla möjliga! Podden kommer förvisso lyfta mycket kring kommunala verksamheter och fungera som ett fönster in, för det händer väldigt mycket som vi kanske är dåliga på att berätta. Men vi kommer också möjliggöra för andra teman där kanske gäster från företag eller föreningar medverkar, berättar de.

Lyssna på första avsnittet här!

Lyssna på andra avsnittet här!

Uppdaterad den 29 november 2022