Ny inflyttarlots i Vilhelmina kommun

Möt Beatrice Hansson – en hemvändare som lämnade Barcelonas myller för lugnet i skogarna. Hon arbetar som inflyttarlots på Vilhelmina kommun och är den du som inflyttare eller nyinflyttad kan ta kontakt med.

Som Vilhelmina kommuns inflyttarlots är Beatrice den första du som vill flytta hit eller nyligen har flyttat hit kan ta kontakt med.

- Man kan kontakta mig från första tanken på flytt fram till en tid efter att flytten har skett. Det känns fint att kunna erbjuda stöd till de som kommer hit. Själv har jag anknytning hit, men många potentiella inflyttare har inte det. Jag tror att de har ett ännu större behov av stöd så att de integreras väl i samhället.

Beatrice ska ge stöd före processen med att tillhandahålla information, hjälp med att hitta bostad och samt hjälpa till med att knyta kontakter för att hitta ett jobb.
- Jag ska försöka stötta så att det blir en smidig process för den som flyttar, och att de kommer hit får en bra start på sin nya hemort, säger hon.

Hon är själv hemvändare efter att ha bott borta i 5–6 år, både i södra och norra Sverige, och senast i Spanien.

- När man är ung är det vanligt att man längtar till något nytt och större. Men på senare år har jag börjat se att fördelarna är fler här. Här finns väldigt billiga bostäder, en omedelbar närhet till naturen och en härlig känsla av gemenskap i samhället.

Att resa hem innebar för henne att komma hem till lugn och enkelhet.
- Jag började jag känna av stressen mer och mer i Barcelona. Är man född och uppvuxen i staden och det myller som är där är man van. Men jag tror att man har ett annat perspektiv när man kommer från ett lugnt ställe som Vilhelmina.

Närheten till naturen är viktig för henne, och istället för att spendera en timme för att ta sig ut i naturen så har hon nu tio minuter tills hon kan befinna sig helt ensam vid en sjö, blickandes ut.

Beatrices bästa utflyktsmål:
Jag gillar att tälta. Naturen är så lättillgänglig här, och om jag känner att jag vill komma ut en sväng men inte har tid med en fjällvandring är det ändå så lätt att bara ta med sig tältet, sovsäcken och spritköket och bara fara ut och slå läger på något vackert ställe i närheten.

Uppdaterad den 13 juni 2024

Kontakta inflyttarservice

Inflyttarlots
Beatrice Hansson
beatrice.hansson(at)vilhelmina.se
073-078 09 68

flyttahit(at)vilhelmina.se