Niorna gjorde snöskulpturer i Skolparken

Eleverna i årskurs 9 på Hembergsskolan gjorde snöskulpturer under WWW-veckan. Det är en uppgift som är obligatorisk i ämnet bild och det är även en tradition som pågått i många, många år på skolan.

Eleverna blev uppdelade i grupper på runt fem personer. Först fick de två lektioner för att planera och förbereda sig inför skulpturbygget.

- Årets tema för skulpterandet är snölek. Jag uppmanar eleverna att tänka så kreativt som möjligt. De får spåna kring temat och tolkningarna kan bli ganska spridda, men de måste motivera hur de tänker, innan de får fortsätta med planeringen, berättar Magdalena Marthin, bildlärare.

Eleverna gör skisser och en liten 3D-figur i lera som fungerar som guide när de sedan ska bygga på riktigt. När de väl är på plats måste de vara förberedda och även ha en plan B, ifall första planen inte riktigt fungerar. 

- Dagen vi bygger skulpturerna blir alltid en supertrevlig dag. Ungdomarna är glada och positiva. I år hade de till och med tagit med sig en egen grill och grillade smashed burgers, som de sedan avnjöt i sina solstolar, säger en stolt Magdalena Marthin. 

I år gick det att rösta på de olika skulpturerna. Vinnaren blev WWW Pingu som skapades av Elin Rönnfjord, Elsa Sundqvist, Lou Svensson, Hanna Neussel och Olivia Lönnberg.

Uppdaterad den 21 februari 2023