Invigning av Tjärnvallens aktivitetsområde

Efter flera års arbete med aktivitetsområdet på Tjärnvallen vankas det invigning på torsdag. ”Det känns jätteroligt att se vilket kliv framåt det blivit”, säger Ulf Nenzén, anläggningsansvarig.

Området mellan Saiva Camping och Tjärnvallen har under fyra år utvecklats till att bli en samlingspunkt för motionärer, spontanidrottare och friluftsintresserade.

Här samsas bland annat en tillgänglig fisketjärn med en promenadslinga, en hockeypaviljong, en puckelfotbollsplan, ett utegym och en militär hinderbana. Vid strandkanten mot Baksjön har man utvecklat och tillgängliggjort lekplatsen med bland annat en kompisgunga och en upphöjd sandlåda. På torsdag är det dags för invigning.
- Hittills har varje år av denna utveckling känts som ett myrsteg. Men nu när vi fått en helhet ser vi att det är ett stort kliv från den igenvuxna yta det en gång var, säger Ulf Nenzén, anläggningsansvarig på Vilhelmina kommun.

Invigningen planeras bli en folkfest, med tipsslinga och skytte vid paviljongen.
- Det blir fina priser på tipsslingan, bland annat en cykel, säsongskort på simhallen och ett 10-kort på bowlingen tävlas ut. Vid skyttepaviljongen bjuds det på korv och festis till de som vill testa på att skjuta, säger Ulf Nenzén.

Den nya militära hinderbanan Utmaningen blir också ett dragplåster, och redan nu används den flitigt.
- Det är jättekul att se att den används, och framförallt att det inte bara är idrottare utan även motionärer som vågar sig på Utmaningen.

Uppdaterad den 29 november 2022