Helene Myhrberg blir ny miljö- och byggchef

Den första mars tillträder Helene Myhrberg sin nya tjänst som chef för miljö- och byggnadsförvaltningen. Hon efterträder Ulla-Karin Dahlberg.

Helene har jobbat som miljöinspektör på Vilhelmina kommun sedan 2015 och började då på ett vikariat, som efter en tid blev till en fast tjänst.  
- Jag pluggade i Umeå och jobbade ett år i Uppsala innan jag flyttade till Vilhelmina. Här har arbetet varit otroligt brett jämfört med min tidigare arbetsplats där jag endast jobbade med att enskilda avlopp, säger Helene. 

Nu får arbetsuppgifterna ännu mer bredd. Helene Myhrberg kliver in i sin nya roll i en tid där avdelningen behöver rekrytera för att ersätta vakanser efter uppsägningar och pension. 
- För mig känns det också som en personlig utveckling med ökad kontakt med miljö- och byggnadsnämnden samt personalansvar. En av våra nuvarande utmaningar är att få tag på folk med rätt utbildning och erfarenhet för de tjänster som behöver tillsättas, säger Helene. 
Helen Myhrberg efterträder Ulla-Karin Dahlberg, som jobbat på avdelningen i 20 år varav åtta år som chef. Hon kommer att gå bredvid Helene en tid samt jobba kvar som planhandläggare. 

Miljö- och byggnadsförvaltningen har under flera år jobbat i högt tempo för att hålla jämna steg med utvecklingen och ”byggboomen” som sker i kommunens fjälldalar. 
- Som det ser ut nu tror vi att det här kommer hålla i sig i flera år. Vi ser dessutom att det snarare ökar än avtar, i båda dalgångar. Vi har en hel del att göra och nya tomtområden tillkommer hela tiden. Nya detaljplaner är också på gång, säger Helene Myhrberg. 

Uppdaterad den 29 november 2022