Hela Vilhelmina firar WWW!

Årets WWW är igång med besked - men än finns många roligheter kvar att delta i under helgen.

Isstolpssittarna sitter på sina pelare. Slädhundarna trampar spår på sjön. Larz-Kristerz stryker sina glittriga kostymer. Plupp är på väg ner från sina fjäll. De sista dagarna av Wilhelmina Winter Weekend står för dörren och programmet är fullspäckat!

Ni hittar programmet för helgens festligheter här

Wilhelmina Winter Weekend arrangeras av den ideella WWW-föreningen, som i år tillsammans, med deltagande föreningar och företag, bjuder på en hel festvecka och två helgers festival.
- Det har börjat bra, och det är fler och fler som ansluter sig till helgen. Vi har dessutom fått in fler sponsorer än tidigare år, och det är ett tecken på att WWW behövs och är en viktig del av vintern i Vilhelmina, säger Kenneth Andersson, ordförande i WWW-föreningen, som jobbar ideellt.

Ett nytt dragplåster för i år är en stor utescen i anslutning till iskyrkan och isstolparna, där deltagarna från Vilhelminas hemliga sångare uppträdde under torsdagen, och på lördagen står dansbandet Larz-Kristerz för underhållningen. Deras toner, som börjar ljuda vid 14.30-tiden på lördag, blir uppvärmningen inför att isstolpssittningen avslutas 15.00.

Carina Nybrand och Lotta Charlesdotter på Vilhelmina Turistbyrå/Visit Vilhelmina, märker av effekterna av att isstolpssittarna kommer från olika delar av landet. Det pågår just nu dessutom en biltävling genom Europa och Sverige, vilket har gjort att många utländska gäster stannar till här och passar på att ta del av Vilhelmina.
- Det är en jättebra marknadsföring för Vilhelmina. Vi har deltagare på isstolparna från Göteborg till Storuman så vi har bra spridning vilket i sig skapar ett stort intresse. Webbkameran har kraschat flera gånger på grund av det höga trycket. En sittare hade en hel gymnasieskola på 800 elever som bevakar tävlingen, berättar Carina Nybrand.

Vi ses på Wilhelmina Winter Weekend!

 

 

Uppdaterad den 16 februari 2024