Fritidshemmens dag firades med kalas och korvkiosk

Under tisdagen var det kalas och fest på fritidsavdelningarna Fjället och Bikupan när Fritidshemmens dag firades med utelek, pynt och massa bus.

Varje år firas Fritidshemmens dag den 10 maj, och precis som tidigare år firades den ute på Volgsjös skolgård, med pynt och banderoller som vajade i vårvinden.
- Något år har vi fått vara inne i gympasalen på grund av vädret, men oftast försöker vi att vara ute, säger fritidspedagogen Viktoria Bergqvist.

Barnen fick starta eftermiddagens festligheter med en inskrivning och få ett stämpelkort, där de kunde bocka av vilka aktiviteter de testat och vilka godsaker de smakat på från den för dagen uppsatta utekiosken. När ett klartecken gavs rusade fritidsbarnen ner till de olika aktivitetsstationerna, ivriga att testa allt från ett snurrande lyckohjul med fina priser till kexvissling, där man ska tugga kex och lyckas vissla så snart som möjligt.

- En del aktiviteter har vi gjort tidigare år, andra har vi fått inspiration av från olika Fritids-sidor på Facebook. Sen är vi ganska farliga på att hitta på saker själva också, säger fritidspedagogen Helena Björn med ett skratt.

Aktivitetsstationerna bjöd även in till ansiktsmålning, pilkastning och hoppstyltor. På en så kallad slackline testade Amelia på att gå balansgång.
- Det var kul, men svårt att hålla balansen. Roligast idag var lyckohjulet, jag vann en studsboll, säger hon och håller en fram en grönskimrande boll i ena handen och en chokladpeng i den andra.
- Jag tyckte korvkiosken var bäst. Jag åt två korvar, berättar Felix.
 

Uppdaterad den 11 maj 2022