Dags att anmäla sig till kampanjen Blås grönt - vinn fina priser!

Under lördag 4 juni kommer individ- och familjeomsorgens fältverksamhet i samarbete med Fritidsgården att genomföra kampanjen Blås grönt, där du som deltagande elev har chans på att vinna fina priser.

Syftet med denna kampanj är att öka tryggheten runt barn och unga för att skapa en nyktrare och trevligare tillvaro för ungdomar och vårdnadshavare. 

Kampanjen är till för alla ungdomar födda år 04 - 08. Ni som deltar blåser i en alkometer vid angivna tidpunkter och är på så vis med i en utlottning av fina priser. 

Företag och föreningar som skänkt priser och bidragit till kampanjen hittills är: 
OKQ8, ICA Tallen, Sportringen, COOP, Affärn, Rotary, Folkets hus, Frasses, Mio, Rönnfjords, Bolist, Stenmans, Mekonomen, Bergmans fisk och vilt, Grönlunds jakt och fiske, Hot Stuff, Tease, Studio Kajsa Skytt, K-bygg och Circle K. 

Vill din förening eller ditt företag vara med och sponsra denna kampanj? Se kontaktuppgifter längst ned i texten. 

Så deltar du: 

Kampanjen går till så att föräldrar till ungdomar födda 2004-2008 kommer att kunna anmäla sina barn till Blås grönt via en e-tjänst, där de skriver ned ungdomens namn, ålder och vårdnadshavares namn och telefonnummer. I och med att en ungdom blåst och resultat angivits skickas resultat vidare till vårdnadshavares telefon.  

Anmäl dig här

Deltagaren blåser två gånger under kvällen, en inblåsning mellan 18-19 och en utblåsning mellan 00-01. Blåsningen kommer att genomföras på Fritidsgården.

Tiden för utblåsning kan upplevas som sent på kvällen, men är satt utifrån förra Blås Grönt-kampanjens utvärdering tillsammans med vårdnadshavare. 

Vid frågor och funderingar, kontakta Göran Kallin: 
goran.kallin@vilhelmina.se 
0940-140 36 

Uppdaterad den 29 november 2022