Bogge Bolstad blir ny utvecklingschef

Nu är det klart med en ny utvecklingschef för Vilhelmina kommun. Bo-Göran ”Bogge” Bolstad efterträder Ulrica Olsson 1 april.

I dagsläget jobbar han som näringslivscoach och projektledare i projekten Kommersiell Service och SHiMR på Vilhelmina kommuns näringslivskontor.- Det här känns jättekul, det ska bli roligt att få fortsätta arbeta med frågor som rör näringsliv och utveckling på en ännu bredare front än vad jag gör idag. säger han.

Bogge Bolstad

Bogge startade sin yrkesbana som undersköterska under tio års tid, och drev redan då företag. Företagandet blev en fortsatt livsstil, som gett erfarenheter att ta med sig in i sin nya roll som utvecklingschef. 
- För att ha ett fungerande näringsliv behövs också ett fungerande föreningsliv och ett rikt kulturutbud. Allt hänger ihop, och allt behövs.

Ulrica Olsson, som varit utvecklingschef sedan 2019, är glad över rekryteringen.
- Jag är jätteglad att Bogge tar över mitt uppdrag, han är mycket kunnig och kompetent och kommer att göra ett mycket bra jobb, säger hon.

Själv kommer hon att byta kommunen mot länsstyrelsens enhet för regional utveckling och landsbygd.


Ulrica Olsson

- Jag har haft ett otroligt lärorikt och utvecklande uppdrag där det verkligen händer saker hela tiden. Jag har haft helt fantastiska medarbetare som har gjort ett fantastiskt bra jobb. Så visst är det både känslosamt och vemodigt att lämna det efter sammanlagt 10 år på enheten, men när jag nu fick möjligheten till ett nytt spännande uppdrag hos Länsstyrelsen, så kände jag att jag ville ta chansen.

Uppdaterad den 14 mars 2024