Artikelserie Hjälp på vägen: Del 1 - så startar och driver du en livsmedelsverksamhet

En livsmedelsverksamhet är privata företag, föreningar eller offentliga verksamheter som hanterar livsmedel och regelbundet bjuder eller säljer till andra.
Exempel på verksamheter är:

  • Restaurang
  • Café
  • Skolkök
  • Matvarubutik
  • Gatukök
  • Tillverkare
  • Transportör
  • Försäljning på marknader.

Det spelar ingen roll om verksamheten drivs med eller utan vinstsyfte. Även verksamheter som skänker bort sina produkter kan omfattas av livsmedelslagstiftningen, om det sker regelbundet. 

Läs mer om varför vi lanserar denna artikelserie

Uppdaterad den 20 mars 2024

Kontakta Näringslivskontoret

Adress och kontakt
Tingsgatan 1, 912 34 Vilhelmina
0940-140 61 (stängt 1 juni–31 augusti)
naringsliv(at)vilhelmina.se

Vår e-post är bemannad hela sommaren – skicka gärna ditt ärende via mejl, så återkopplar vi så snart vi kan.

Telefontider
Vår växeltelefon är stängd under hela sommaren, från 1 juni till 31 augusti.

Under arbetstid når du oss via våra direktnummer eller mejladresser. Du kan också ringa kommunens växel.

Utvecklingschef
Bogge Bolstad
070-276 91 56
bogge.bolstad(at)vilhelmina.se

Näringslivsutvecklare & Projektledare SHiMR
Ida Sonne-Lehnberg
072-450 19 09
ida.sonne-lehnberg(at)vilhelmina.se

Inflyttarlots & Projektledare SHiMR
Thea Stjärnfelt
073-078 09 68
thea.stjarnfelt(at)vilhelmina.se

Kontakta livsmedel och hälsa

Inspektör, livsmedel och hälsa:
mbn(at)vilhelmina.se
0940-140 72

Kansli miljö-och bygg
0940-140 84
0940-140 73

Miljö-och byggnadschef:
Helene Myhrberg
0940- 140 71
helene.myhrberg(at)vilhelmina.se