Artikelserie Hjälp på vägen: Del 1 - så startar och driver du en livsmedelsverksamhet

En livsmedelsverksamhet är privata företag, föreningar eller offentliga verksamheter som hanterar livsmedel och regelbundet bjuder eller säljer till andra.
Exempel på verksamheter är:

  • Restaurang
  • Café
  • Skolkök
  • Matvarubutik
  • Gatukök
  • Tillverkare
  • Transportör
  • Försäljning på marknader.

Det spelar ingen roll om verksamheten drivs med eller utan vinstsyfte. Även verksamheter som skänker bort sina produkter kan omfattas av livsmedelslagstiftningen, om det sker regelbundet. 

Läs mer om varför vi lanserar denna artikelserie

Uppdaterad den 20 mars 2024

Kontakta näringslivskontoret

Näringslivskontoret: 

Besöksadress: 
Tingsgatan 1, 912 33 Vilhelmina
naringsliv(at)vilhelmina.se 

Utvecklingschef
Bogge Bolstad
070-2769156
Bogge Bolstad(at)vilhelmina.se

Företagsutvecklare
Tim Bjelvemar
072-24 96 745
tim.bjelvemar(at)vilhelmina.se

Näringslivsstrateg
Peter Manner
0940-140 64
peter.manner(at)vilhelmina.se

Kontakta livsmedel och hälsa

Inspektör, livsmedel och hälsa:
mbn(at)vilhelmina.se
0940-140 72

Kansli miljö-och bygg
0940-140 84
0940-140 73

Miljö-och byggnadschef:
Helene Myhrberg
0940- 140 71
helene.myhrberg(at)vilhelmina.se