2019 – ett framgångsår för Vilhelminas mest framgångsrika företag

År 2019 såg Vilhelmina kommun flera företag utmärka sig i UC:s sammanställning av de mest framgångsrika företagen i Vilhelmina kommun.

UC är ett företag som specialiserar sig på att samla företags- och konsumentinformation och den sammanställningen av Vilhelmina kommuns företagsfakta publicerades i augusti 2020. Undersökningen baserades på officiella bokslutningssiffror och de har poängsatt företagen utifrån flera kriterier och därefter rankat de mest framgångsrika företagen inom två kategorier - Årets Raket och Årets Lok.

I kommunen finns över 1000 registrerade företag, berättar Ulrica Olsson, chef för näringslivskontoret på Utvecklingsenheten i Vilhelmina kommun.

"Trots coronapandemin i år så har ännu inget företag gått i konkurs, de har varit fantastiskt kreativa och jobbat hårt för att möta de nya förutsättningarna och hittills i år har 56 företag registrerats, vilket är fler än vad vi brukar få ett normalt år."

I kategorin Årets Raket listade UC de nio främsta unga företag som varit verksamma i 5–10 år och som haft bäst utveckling under 2019, och i kategorin Årets Lok lyfte UC fram 10 företag som varit verksamma i över 10 år och som bidragit mest till kommunen. År 2019 omsatte dessa 19 företag tillsammans ca 107 miljoner kronor och hade gemensamt 150 anställda.

"Jag är otroligt stolt över företagarna som är med på listan som Årets Lok och Årets Raket. Det betyder mycket för näringslivet att vi har företag som går så bra speciellt i dessa tider när det är coronapandemi. På näringslivsenheten har vi sett en otrolig vilja bland företagarna i kommunen att tänka om och tänka nytt under pandemin. Flera företag som haft utländska gäster som huvudmålgrupp har istället riktat in sig på de svenska gästerna, eller så har man gått över till e-handel eller gjort andra åtgärder", berättar Ulrica Olsson.

Under december månad har de 19 olika företagen uppmärksammats på Facebooksidan Vilhelmina Näringsliv & Utveckling under rubriken "Vilhelmina växer". Där kan ni läsa om företagarna där de själva berättar om sitt företagande inom Vilhelmina. 

 

Uppdaterad den 17 december 2020