Vilhelmina kommun möjliggör för att förlänga förfallodatum på avgifter för företagare

För att underlätta för de företag som har likviditetsproblem med anledning av coronaviruset, har Vilhelmina kommun beslutat att vid behov förlänga förfallodatum av avgifter till och med den 1 oktober.

Vilhelmina kommun har beslutat att möjliggöra för företag som har likviditetsproblem att förlänga förfallodatum för de avgifter som faktureras under perioden 20 mars till 31 augusti till tidigast 1 oktober.
-Vi förstår att situationen kan skapa stora problem, inte minst för våra många småföretagare inom kommunen. Därför vill vi kunna försöka vara behjälpliga i detta läge, säger Karl-Johan Ottosson, kommunchef, Vilhelmina kommun.

De avgifter det handlar om är sophämtning hos företag, vatten och avloppskostnader för företag, årliga tillsynsavgifter enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagen samt nya tobakslagen.
- Företagen är mycket viktiga för oss och vi ska göra vad vi kan för att underlätta för företag som kan få ekonomiska problem på grund av den här pandemin, säger kommunalrådet Annika Andersson.

Vill du som företagare förlänga förfallodatum, eller bara veta mer? Hör gärna av dig till ekonomiavdelningen, Vilhelmina kommun, via växeln 0940-140 00 så hjälper vi dig.

Har du som företagare andra frågor med anledning av pandemin? Läs mer här.

Uppdaterad den 6 augusti 2020