VIBO skapar nytt 55+boende

Efter att i många år fungerat som elevboende omvandlas hyreshuset Strandvägen 18 D till ett 55+boende. ”Det finns efterfrågan på den här typen av bostäder, från villaägare som är sugna på en enklare tillvaro”, berättar Maria Philipsson, vd för VIBO.

Inne i hyreshuset på Strandvägen 18 D i Vilhelmina renoveras det för fullt, och 12 lägenheter ska fräschas upp efter att elevboendet som tidigare huserat i byggnaden flyttats till en annan adress. Här tar Vilhelminas första 55+boende form.
- Det känns bra att kunna erbjuda bekväma, moderna och attraktiva lägenheter för människor över 55 år, som vill ha ett mer bekvämt liv. Boendet har ett attraktivt läge med naturen in på knuten och kommer vara rustat med fina och fräscha faciliteter, säger Maria Kristoffersson, ordförande för VIBO.

Utöver uppfräschning av lägenheterna så kommer nämligen bottenvåningen att bestå av gemenskapsytor med festlokal, bastu, gym, hobbyrum samt övernattningsrum för gäster.

Lägenheterna som är två- och trerummare, riktas mot målgruppen 55 år och äldre.
- I Vilhelmina finns det ont om lediga villabostäder, men vi vet att det finns de som idag bor i villa skulle vilja ha en enklare tillvaro där till exempel gräsklippning och snöskottning kan strykas från ”att göra”-listan, säger Maria Philipsson.

Redan på torsdag är det dags för en första visning för allmänheten, då man dessutom passar på att hålla en invigning för den nya utemiljön som anlagts på området. Utemiljön ska bli en samlingsplats för alla och är utrustad med grillplats, pergola, utegym och lekplats.

Invigningen och lägenhetsvisningen äger rum torsdag 19/9 mellan kl 13.00 och 16.00.
- Det blir en trevlig dag där vi hoppas att alla som är nyfikna vill komma, inte bara de som är intresserade av det nya boendet eller bor på området. Det blir ponnyridning, visning och korvgrillning, berättar Maria Philipsson.

Uppdaterad den 29 november 2022