Tennisplanen får nytt liv som basketplan

Nu har den gamla tennisplanen fått nytt liv och återuppstått som en basketplan. "Jag satt på hotellet och såg planen och tänkte att den där blir perfekt för basket", berättar Vilhelmina Baskets ordförande Chris Hall.

Efter en förfrågan från basketklubben har VIBO gjort om den gamla tennisplanen vid Hotellbacken som slumrat i många år till en basketplan.
- Vi tycker att det är en fin idé och vill uppmuntra ungdomar till aktivitet ute. Kommunen upplåter marken för syftet, och den blev spelklar nu i veckan, berättar Maria Philipsson, vd för VIBO.

Deltagare i Skogsstyrelsen projekt Naturnära Jobb, Skogssällskapet och basketklubben har röjt upp och tagit bort sly och träd.
Motorn för hela projektet är basketklubbens ledare Chris Hall.
- Tidigare har vi använt planen uppe vid Vilhelmina Arena, men den är liten och väldigt gropig. Så en dag när jag satt på terassen på Hotell Wilhelmina och tittade ner såg jag den gamla tennisplanen och tänkte att den vore perfekt för basket, berättar han.

Klubben, som har 30 medlemmar, och kallar sig Vilhelmina LeBrons har tidigare i år haft en turnering med deltagande lag från grannkommunerna, och tanken är att inviga den nya planen med en turnering nästa år.

Planen är öppen för användning, medtag egen basketboll och känn glädjen av spontanidrott!

Uppdaterad den 29 november 2022