Så studerar du till förskollärare

Som förskollärare gör du små barns vardag meningsfull och lärorik. Det är ett omväxlande arbete med ledaransvar. Du jobbar med barn i åldrarna ett till sex år.

Som förskollärare får du följa och stödja de minsta barnens utveckling. Du står för fantasi och lekfullt lärande, oavsett om det handlar om matematik eller att prova på att läsa och skriva. Förskolans verksamhet bygger på barns nyfikenhet och lust att lära. Förskollärarens roll är att se till att alla barn får den omsorg de behöver, men också att anpassa undervisningen till olika åldrar och förutsättningar.

I Vilhelmina finns inga universitet eller högskolor – däremot kan vi erbjuda en lugn och rofylld miljö för att studera på distans, något som allt fler väljer att göra idag.

LÄS MER: "Jag kan plugga och jobba samtidigt"

LÄS MER: Här hittar du distansutbildningar

På Vilhelmina lärcentrum kan det finnas möjligheter att nyttja lokaler för studier, samt tentor om högskolan eller universitetet i fråga tillåter. Skicka din förfrågan om lokaler till larcentrum@vilhelmina.se.

Utbildningen är 3,5 år och omfattar 220 högskolepoäng. Du får bland mycket annat fördjupa dig i barns lek, kommunikation och språk. Dessutom ingår kurser i ledarskap och konflikthantering. En stor del av utbildningen utgörs av praktik, då du får pröva dina vingar med en handledare som stöd och bollplank.

Här hittar du samtliga förskollärarutbildningar

Förskollärare är ett av Sveriges viktigaste jobb, och efter din examen är du näst intill garanterad jobb inom någon av våra förskolor. Vi behöver dig!
Har du börjat plugga och vill jobba samtidigt? Kontakta någon av våra förskolechefer i kontaktrutan till höger.

Lediga jobb

Flytta hit

Uppdaterad den 6 juli 2018

Kontakta förskolan

Kansli:
0940-140 79

Rektorer förskolan:
Mona Svensson 
Vilhelmina, Dikanäs, Saxnäs och Nästansjö
mona.ingela.svensson
0940-140 78

Katarina Wikström
Vilhelmina, Malgovik och Latikberg
katarina.wikstrom@vilhelmina.se
0940-140 77