Intervju: "Jag kan plugga och jobba samtidigt"

Trots studier på heltid har Linn Almroth valt att kombinera förskoleutbildningen med att jobba. ”Det är ett perfekt sätt att sätta teorin till praktiken”, berättar hon.

På förskolan Sagobacken är det full fart i vardagen, och barnen leker som bäst runt Linn Almroth. För tre år sedan visste hon inte riktigt vad hon ville arbeta med. Hon testade att börja med distansutbildning till förskollärare, och passade även på att jobba lite strödagar.
- Innan jag började studera jobbade jag inom vården, men fick sedan vikariat inom förskolan, och här kommer jag fortsätta att jobba efter examen. Jag har inte ångrat mig en sekund, berättar hon.

LÄS MER: Bli förskollärare i Vilhelmina

Studierna sker på helfart mot Sundsvall och Linn har precis avslutat sjätte terminen. Efter sommaren väntar sista året på utbildningen.
- Jag valde att plugga på distans främst för att jag är så hemmakär, och så ville jag kunna jobba samtidigt. Det har funkat bra för mig, även om det såklart varit periodvis mycket att göra.

LÄS MER: Så studerar du till förskollärare

För de som funderar på att studera rekommenderar Linn varmt distansutbildning.
- När jag började sa folk ”du kommer inte få samma gemenskap som när du pluggar på campus”. Men den grupp jag hamnat i är supertight, vi hörs av varje dag och träffas även på somrarna. Jag skulle nästan säga att man har bättre sammanhållning att plugga på distans än campus, berättar hon.

Studierna har hon styrt som hon själv velat, och på jobbet har hon både kunnat testa teorin i praktiken och fått stöd av kollegorna.
- Våga ta chansen. Var inte för rädd för att testa, det kan vara värt det. Jag började utbildningen utan att veta vad jag egentligen ville bli, och jag har aldrig ångrat mig. Det har varit så skönt.

Lediga jobb

Flytta hit

 

Uppdaterad den 29 november 2022

Kontakta förskolan

Förskolans kansli:

Kansliet tar hand om ansökan till förskola, placering och avgifter samt om du har frågor om Quiculum. 

Camilla Andersson
camilla.andersson@vilhelmina.se
0940-140 79

Rektorer förskolan:

Rektorerna ansvarar för personaladministration, skolutveckling och ekonomi för den kommunala förskolan.

Katarina Wikström, rektor
Latikberg, Malgovik, Nästansjö, Vilhelmina
katarina.wikstrom@vilhelmina.se
0940-140 77

Ida Ottosson, biträdande rektor 
Latikberg, Malgovik, Nästansjö, Vilhelmina
ida.ottosson@vilhelmina.se
0940-140 78

Anders Blomgren, rektor
Dikanäs, Saxnäs
anders.blomgren@vilhelmina.se 
0940-144 29