Vilhelmina kommun

Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden.
Telefon: 0940-140 00 Fax: 0940-146 00 E-post: info@vilhelmina.se
http://vilhelmina.se

Starta eget - webbseminarium

Sitt var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställ dina frågor via en chatt. Webbseminarierna delas upp i fem avsnitt och du kan välja att delta i ett avsnitt eller alla fem. Du behöver inte anmäla dig i förväg och ditt deltagande är kostnadsfritt.

Webbseminarier i fem avsnitt


Webbseminarierna delas upp i fem avsnitt och du kan välja att delta i endast ett avsnitt eller alla fem.

1. Din affärsidé
2. Företagsformer
3. Skatter, tullavgifter
4. Företagsnamn och varumärke
5. Registrering

Du kan välja mellan nedanstående avsnitt och tillfällen. Varje webbseminarium är en timme långt.

1. Din affärsidé
Här får du lite tips och idéer om hur du kan tänka när du ska forma din affärsidé och varför det är bra att göra en affärsplanStrategisk plan för hur affärsidén utvecklas på längre sikt som även innehåller olika typer av budgetar.. Vi pratar finansieringAtt ett företag skaffar kapital till sin verksamhet. Det kan exempelvis ske genom lån eller riskkapital. och budgetPlan över beräknade inkomster och utgifter för en viss tidsperiod. och var man kan få hjälp med sin företagsstart. Medverkande myndigheter är Tillväxtverket och Arbetsförmedlingen.

2. Företagsformer
vilken form vill du driva ditt företag? Enskild firmaFöretagsnamn. Firma används ibland också som synonym till företag. eller kanske ett aktiebolagFöretagsform där delägarna inte har personligt ansvar för företagets skulder. Ett aktiebolag är en juridisk person. I vissa fall kan styrelsen eller delägarna ha personligt ansvar.? Är du ensam eller är ni flera som ska starta tillsammans? Här tar vi upp de vanligaste företagsformernaTyp av företag. Exempel på företagsformer är aktiebolag, enskild näringsverksamhet och handelsbolag. och beskriver skillnaderna. Medverkande myndigheter är Bolagsverket, Skatteverket och Försäkringskassan.

3. Skatter, tullavgifter
Skatter och avgifter måste vi ju alla betala men hur ser det ut för dig som företagare? Är det någon skillnad på kostnaderUtgift som i bokföringen fördelas på en viss tidsperiod, exempelvis ett eller flera år. om jag ska importera? Hur redovisar jag och till vem, är några frågor vi får svar på i det här avsnittet. Medverkande myndigheter är Skatteverket och Tullverket.

4. Företagsnamn och varumärke
Vad vill du att ditt företag ska heta, vad får det heta? Hur skyddar du ditt företagsnamn och varumärkeKännetecken som företag använder för att skilja sina varor och tjänster från andras. Ett varumärke kan vara ett ord eller någon annan grafisk symbol som kännetecknar en vara eller en tjänst.? Bolagsverket och PatentTidsbegränsad ensamrätt att yrkesmässigt använda en teknisk lösning på ett problem, dvs. en uppfinning. Med yrkesmässig användning menas exempelvis att tillverka, sälja eller importera uppfinningen. Tidsbegränsningen för skyddet är maximalt tjugo år.- och registreringsverket berättar förutsättningarna och ger oss tydliga exempel.

5. Registrering
Här kommer du att få konkreta fakta om hur du går tillväga när du ska registrera ditt företag. Du får veta hur och var du gör detta på enklaste sätt. Bolagsverket och Skatteverket guidar dig genom det här avsnittet.Sitt var du vill och lyssna på föreläsare från olika myndigheter och ställ dina frågor via en chatt. Webbseminarierna delas upp i fem avsnitt och du kan välja att delta i ett avsnitt eller alla fem. Du behöver inte anmäla dig i förväg och ditt deltagande är kostnadsfritt.http://www.vilhelmina.se/Hem/leftsidebar/500/FOV1-00058B53/S045606B5
Thu 8. Oct 15 10:05