Vilhelmina kommun

Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden.
Telefon: 0940-140 00 Fax: 0940-146 00 E-post: info@vilhelmina.se
http://vilhelmina.se

Regionala samarbeten

Regionala samarbeten


Akademi Norr

-- Akademi Norr
Akademi Norr består av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Kramfors, Lycksele, Malå, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Vilhelmina, Åsele som har gått   samman i ett kommunalförbund i syfte att initiera, samordna och genomföra högre utbildning som skall tillfredsställa behov av både grundläggande service och innovativ tillväxt. Varje deltagande kommun har ett lärcentrum kopplat till Akademi Norr.

Akademi Norrs vision är ”Att i vår region skapa ett nätverk av samverkan kring högre utbildning som har högsta kvalitet, inspirerar och vägleder och spelar en avgörande roll för regionens kompetensutveckling, ekonomiskt, socialt och kulturellt”

.


Destination Södra Lappland


-- Destination Södra Lappland

Kommunerna Åsele, Dorotea, Vilhelmina och Strömsund har tillsammans bildat destinationsbolaget South Lapland AB som jobbar både med marknadsföring av regionen och med paketering och försäljning av resor, boende och aktiviteter från kommunernas turistföretagare.

 

Region 8

-- Region 8.jpg

Inlandskommunerna Åsele, Vilhelmina, Dorotea, Storuman, Sorsele, Lycksele, Norsjö och Malå jobbar tillsammans med olika regionala samarbeten under namnet Region 8 och är idag en etablerad delregion av Västerbottens län med representanter i regionala länssamarbeten, arbets- och styrgrupper. Region 8 har en gemensam styrgrupp och flertalet samarbetsgrupper- och nätverk mellan de kommunala tjänstemännen. Till sin hjälp finns en koordinator anställd. 


Sagavägen - ett gränslöst samarbete

Sagavägen.jpg

Det var i början på 1960-talet som tankarna på en fast vägförbindelse mellan Norge och Sverige började ta form. I juni 1967 var det så högtidlig invigning av denna unika mellanriksväg som tillkommit på lokalt initiativ. Sagavägenföreningen instiftades och det ledde till ett etablerat samarbete inom regionen. Föreningen arbetar med utveckling inom näringsliv, kultur och turism.


Sagavägenföreningen driver och har drivit många projekt. Syftet men projekten är att skape en positiv utveckling när det gäller näringsliv, framför allt inom turism.

Kontakta gärna sagavägenföreningen: goran.lidstrom@vilhelmina.se 

Genom att klicka på följande länk hittar mer information om Sagavägensamarbetet.

http://www.vilhelmina.se/Hem/leftsidebar/500/FOV1-0004B446/S04525FA9
Wed 16. Sep 15 09:04