Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Kickoff samlar Vilhelminas skolpersonal print

Tue 22. Aug 17 16:01

kickoff4.jpg

Det är dags för eleverna att återvända till skolbänken, redo att utvecklas och inspireras. Men för att bli det, måste även lärarna vara inspirerade. ”Man blir glad av en sådan här dag”, sade läraren Anna Persson när den årliga skol-kickoffen ägde rum i Vilhelmina.

För tredje året i rad blev det uppstart för kommande läsår med en gemensam kick-off för alla som jobbar inom skolan i Vilhelmina. Att hela skolpersonalen samlas ska ge ett utbyte och möjlighet att inspireras av varandra, något som skolchefen Christer Staaf anser är nyckeln för att nå målvisionen att bli Lapplands bästa skolkommun.
- För att göra det så behöver vi använda oss av ett ord som jag tycker är väldigt viktigt, och det är Tillsammans, inledde han.

kickoff5.jpg
Kickoff2.jpg

I den fullsatta salen befann sig Volgsjö-lärarna Helena Karlsson och Anna Persson som var redo att fylla på med ny energi inför läsårets start.
- Det är jätteroligt att alla är här, och får höra samma saker. Både personal och beslutsfattare. Oftast är det kanske bara några som tar del av föreläsningar, men nu kan alla få med sig det som sägs idag, säger Anna Persson.

Som föreläsare var Göran Persson på plats. Inte den förre statsministern, men däremot en van utbildare inom ledarskap och pedagogiskt lärande.
- Det är viktigt att ta upp hur tillstånd kan påverka. Tillstånd som glädje energi och intresse och vad det i sin tur skapar inne i klassrummet, förklarar Göran Persson.

kickoff3.jpg
Christer Staaf, skolchef

Konceptet med en kickoff startades för tre år sedan i samband med att man började arbeta med visionen.
- Vi började med temat ”Framtidstro - att börja om och ta fram kraften”. Förra året var det ”Att skapa framgångsrika team” på agendan. I år tar vi steget in i klassrummet och har temat kring ”Det pedagogiska ledarskapet” för att varje elev ska komma längre i sin utveckling, säger Christer Staaf.


Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601