Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Sam Heidenberg är ny fritidskonsulent print

Mon 24. Apr 17 15:30

Sam Hedienberg.jpg
Sam Heidenberg är ny fritidskonsulent på Vilhelmina kommun.

”Alla vill ju ha en levande landsbygd”. Så säger Sam Heidenberg, som under sin första vecka som kommunens nya fritidskonsulent blivit imponerad över det rika föreningslivet i kommunen.

Under veckan har Sam Heidenberg påbörjat sitt livs första kontorsjobb, som Vilhelmina kommuns nya fritidskonsulent med placering i Tingshuset. Jobbet, som är på halvtid, blir något helt nytt efter en tid som föräldraledig och lärarvikarie. Dessutom driver han klädbutiken Hagel i Vilhelmina.
- Det är skitkul att få vara med och bidra till föreningslivet i kommunen. Det finns helt enorma möjligheter för föreningar. Dels möjligheterna att nyttja kommunens faciliteter och prylar. Jag blir själv sugen på att starta en förening och börja anordna grejer.

Som fritidskonsulent är det han som är handläggare åt föreningar och ser till att de söker de bidrag och stöd som de är berättigade till.
- Det är där tyngden kommer att ligga. Jag kommer också att ha hand om bokning av lokaler och anläggningar. Det ska in ett nytt bokningssystem. Det som finns just nu är inte så enhetligt, så det ska förenklas och bli mer användarvänligt, berättar han.

Sam är övertygad om att ett rikt föreningsliv även är ett bra tecken utåt, som kan vara avgörande för familjer som funderar på att flytta hit.
- Jag blev faktiskt förvånad att det finns så mycket. Det är väldigt kul hur föreningarna på de mindre orterna där det varken finns butiker eller liknande är aktiva. De föreningarna blir som en naturlig mötesplats som håller de små ställena levande. En levande landsbygd vill ju alla ha.

Själv är han inte engagerad i så många föreningar, men har minst sagt fått upp ögonen för utbudet.
- När mina ungar blir äldre och börjar intressera sig för att vara aktiva inom föreningar känns det kul att ha koll på vilka möjligheter som finns. Vill de väva mattor så kör vi på det. Vill de spela hockey eller rollspel så fixar vi det. Det finns jättebra med möjligheter.

Sam Heidenberg, fritidskonsulent:
0940-14046
Måndag till fredag 09.30.13.30
Tingshuset





Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601