Vilhelmina kommun

Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden.
Telefon: 0940-140 00 Fax: 0940-146 00 E-post: info@vilhelmina.se
http://vilhelmina.se

Destinationsutvecklare med fokus på Led och spårutveckling

Destinationsutvecklare med fokus på Led och spårutveckling
Destination Södra Lappland består av fyra kommuner i södra Lappland och Norra Jämtland och gränsar mot Norge i fjällkedjan i väst och mot höga kusten i öst. Turismen i södra Lappland och norra Jämtland är idag under tillväxt och reseanledningarna är många. Från nedförsåkning i fjällen till jakt i skogslandet. Oavsett vad reseanledningen är grundar sig de flesta besöken i regionen på tillgängligheten till storslagna upplevelser utomhus.

Som ett led i utvecklingen av besöksnäringen i Destination Södra Lappland ökar vi tillgängligheten till upplevelser genom upprustning och utveckling av leder för vandring, cykling, skoteråkning och skidor. Ansvaret för lederna ligger idag på olika privata, kommunala och regionala aktörer. Insatserna och ansvaret behöver kartläggas och samordnas så att det anpassas till de behov dagens och framtidens besökare har. Det behöver även göras tillgängligt digitalt och i tryck. Det kan också innebära att ansöka om medel för upprustning av leder.

Tillsammans med övriga medarbetare på Destination Södra Lappland ansvarar du för:
  • Att sammanstätta en arbetsgrupp för att samordna insatserna kring leder i regionen
  • Framställa Information om leder digitalt och i tryck
  • Vid behov ansöka om medel för upprustning av leder
  • Vid behov inventera leder
  • Rekrytera personal för samt ansvara för upprustning av leder
  • Dokumentation och redovisning av det fortlöpande arbetet och kostnader
  • Att rätt avtal till markägare finns
Insatserna genomförs som en del av projektet Innovativ Turism i Lappland och du rapporterar till projektledaren för projektet i Södra Lappland och vid behov till projektets styrgrupp.
Vi söker dig som har god lokalkännedom om södra Lappland och Norra Jämtland. Du har erfarenhet av resebranschen och kunskap om outdoor – aktiviteter så som vandring, skoteråkning, längdskidåkning och cykling. Du är van att koordinera insatser mellan olika aktörer med olika intressen och bakgrund.  Eftersom en del av arbetet kräver framställning av kartor, digitalt och i tryck är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av detta. God kunskap om markägarfrågor och allemansrätten är meriterande.
Som person är du glad och driven och har förmågan att få med dig personer och deras engagemang. Vid behov har du lätt för att prata och redovisa inför en större grupp.  
Du bör vara van att röra dig ute naturen till fots, på cykel, på skidor och på skoter.
Flera av DSL kommunerna är samiska förvaltningsområden och renskötsel bedrivs inom området varför det är meriterande med kunskaper om och förståelse för samiska frågor.
Tjänsten kräver B- körkort.
Tjänsten är placerad i någon av de fyra DSL-kommunerna; Strömsund. Dorotea, Åsele och Vilhelmina.
Tjänsten är en projektanställning på 50% fram till 2018-06-30
För att tjänsten ska tillsättas erfordras beslut i projektets styrgrupp. För tids vinnande förbereds rekryteringen redan nu.  
Ansökan sker via Strömsunds kommuns HR-support  länk xxxxx
Sista ansökningsdag 2016-08-15
För ytterligare frågor eller upplysningar om tjänsten, kontakta Rasmus Westerberg, tel. 0702186877 rasmus.westerberg@southlapland.com


http://www.vilhelmina.se/Hem/Tidigare%20nyheter/S04A7233E-04B3FD36
Mon 18. Jul 16 09:10