Barn & UtvecklingBoende, Miljö & InfrastrukturKommun & PolitikKultur & FritidNäringsliv & UtvecklingStöd, Hjälp & OmsorgTurism & EvenemangNationella minoriteter

Ny innovationsresurs i Möjligheternas region print

Wed 27. Apr 16 14:22

20160422_073606_0.jpg
Inlandets nya innovationsresurs
Det senaste nyförvärvet gällande företagstutveckling heter Annelie Karlsson och har börjat arbeta inom affärsutvecklingsprojektet Möjligheternas Region. Innovationsresursen innebär i praktiken att de åtta kommunera som ingår i Möjligheternas Region Vilhelmina, Dorotea, Åsele, Storuman, Sorsele, Norsjö, Malå och Lycksele har en helt egen resurs för utveckling inom innovation att tillgå.
Möjligheternas Region välkomnar före detta Umeåbon Annelie Karlsson till inlandet och till Åsele kommun. Det som lockade Annelie till att bosätta sig i Åsele var skogen och naturen då hon mer än gärna spenderar sin fritid utomhus. När hennes intressen är alltifrån jakt, fiske och träning är inlandet det självklara stället att bo på.
Innan Annelie inkvarterade sig på kontoret i Åsele hann hon läsa till civilingenjör i teknisk fysik, med inriktning fotonik och nanoteknik vid Umeå universitet. Enligt henne själv är hennes bästa egenskaper och främsta styrkor att hon är en god lyssnare och lär sig lätt nya grejer, eftersom hon tycker allt nytt är otroligt spännande.
  • Det jag ser mest fram emot med jobbet på Möjligheternas Region är att få träffa personer med alla sina spännande idéer, och sedan få följa dem i utvecklingen med att realisera en tanke till en faktiskt produkt, säger Annelie förväntansfullt.
Vad gör en innovationsresurs egentligen?
  • En del i mitt jobb är att ta emot personer och företag med idéer och hjälpa dem med hur man tar dem vidare, både med min kunskap men jag ska också fungera som en länk mellan innovatörerna, entreprenörerna och de stödsystem som finns vid kusten, berättar Annelie och fortsätter.
  • En annan del är att utforma aktiviteter och plattformar som får personer och företag med idéer att våga kliva fram, alltså att hitta idéerna i regionen.
Välkommen till Möjligheternas Region Annelie! Och främst – välkommen till inlandet, vi hoppas att du kommer att trivas lika bra som vi.

20160422_073606_1.png

Vilhelmina Kommun
Torget 6, 91281 Vilhelmina, Sweden
Telefon: 0940-140 00
Fax: 0940-146 00
Epost: info@vilhelmina.se
Webb: Om webbplatsen
Orgnr: 212000-2601